Yoghurtbaguetter

Riktigt goda baguetter som med fördel kan frysas in. Skär i skivor till maten eller dela dem på mitten och fyll med en god röra.

Receptet:

2 dl vatten

25 g jäst

3 dl naturell mild yoghurt

2 tsk salt

1 tsk socker

ca 10 dl vetemjöl

Värm vattnet till 37 grader, fingervarmt. Rör ut jästen i lite av det och blanda sedan i allt vatten.
Rör ner yoghurt, salt och socker. Blanda ner mjölet och arbeta degen länge för en seg och god deg, ca 10-12 minuter.
Täck över med bakduk och låt jäsa i 1 1/2 timme.

Ta ur degen på ett mjölat bord och knåda i någon minut, dela i fyra lika stora delar och forma till baguetter. Tvinna dem lite och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ytterligare 40 minuter.

Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. När det är några minuter kvar kan du spruta in lite vatten på botten med hjälp av en blomspruta. Det ger baguetterna en härlig skorpa.
Låt yoghurtbaguetterna svalna på galler.

This entry was posted in Bröd/Matbröd, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Yoghurtbaguetter

  1. Nicole says:

    Bästa receptet! Tack så mycket :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>