Vitlöks hamburgare med bacon

Hemlagad hamburgare är en klass för sig och variationen på goda hamburgare är många.
Denna vitlöks hamburgare med bacon och egen kanongod hamburgare-dressing till är rena smakexplosionen!

Servera gärna hamburgaren med hemlagade pommes.
Skär potatisen i avlånga strimlor och stek i matolja tills dem är mjuka på insidan och knapriga och gyllenbruna på utsidan.

Receptet:

2 portioner

2 st hamburgare-bröd

4 st baconskivor

några skivor ost

1/2 st gul lök

Stek baconen knaprig och låt fettet rinna av på hushållspapper.
Skiva löken i tunna halvcirklar och hyvla några skivor ost.

hamburgare:

350 g nötfärs

1 st äggula

2 st vitlök

3 msk ströbröd

salt och peppar

matolja

Separera äggulan från äggvitan och lägg den i en bunke. Pressa vitlök och blanda med resterande ingredienser.
Forma till två stora hamburgare och grilla dem på en grillpanna i lite matolja. Har du ingen grillpanna går de givetvis bra att steka hamburgarna i vanlig stekpanna.
Hamburgaren ska få en djup fin färg på bägge sidorna.
Lägg på ostskivorna på hamburgaren och låt dem smälta.

dressing:

1 dl majonnäs

1/2 dl bostongurka

1 msk ketchup

1 tsk dijonsenap

1 st vitlöksklyfta

salt

svartpeppar

Rör ihop majonnäs, bostongurka, ketchup, dijonsenap med pressad vitlök. Smaka av med en nypa salt och lite svartpeppar.

Bygg din hamburgare så här:

Brödbotten, dressing, hamburgare med ost, dressing, lök, bacon och brödtopp.

This entry was posted in Hamburgare, Recept, Såser & Röror and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Vitlöks hamburgare med bacon

  1. Rasmus says:

    Gott! Ska testas :)

  2. Patrick says:

    Lunch?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>