Vitkålsallad

En syrlig och fräsch sallad som är perfekt till kötträtter, men även till fisk och kyckling.


Receptet:

1/4 del vitkål

1 st stor morot

1 st selleri med blad

1 st knippa gräslök

saft från 1/2 citron

olivolja

äpplecidervinäger

salt och peppar

Strimla kålen tunt och riv moroten. Hacka selleri, selleriblad och gräslök fint.
Blanda citronsaft, äppelcidervinäger och olivolja, smaka av med salt och peppar.
Rör ner i salladen och blanda väl. Tillsätt ev. lite mer salt.
Låt gärna salladen stå kallt ett tag innan servering för att smakerna ska hinna sätta sig och salladen marineras något.

This entry was posted in Recept, Sallader, Tillbehör, Vegetariskt and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>