Vit chokladpannacotta med bärsås

Pannacotta på vit choklad med en fräsch bärsås ger en perfekt balans mellan sött och syrligt. Ett recept på Pannacotta som är alldeles delikat.

Receptet:

4 portioner

pannacotta:

4 1/2 dl vispgrädde

1 dl gelésocker

1/2 tsk äkta vaniljpulver

100 g vit choklad

sås:

100 g blandade blåbär och hallon

3 msk florsocker

Hacka chokladen grovt.
Mät upp vispgrädde i en hög kastrull, rör ner gelésocker och vaniljpulver. Låt koka upp på svag värme och smält chokladen.
Häll upp i glas och ställ kallt i 1 timme.

Under tiden tinar du bären och mixar till en slät puré. Rör ihop med florsocker. När panncottan har stelnat helt fördelar du såsen över den och låter stå kallt fram till servering.

This entry was posted in Alla hjärtans dag, Festligt, Finmiddag, Mousse Créme mm., Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Vit chokladpannacotta med bärsås

  1. Ser himla gott ut

  2. Jessi says:

    De där ser jättegott ut! :)

  3. Pingback: Nyårsmeny de luxe med goda recept | Foodelicious.se - Delikata Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>