Vinkokta räkor

Räkor med skal kokta i vitt vin med underbara smaker som schalottenlök, vitlök och chili. Servera gärna dem med gott bröd till att doppa i spadet.

Receptet:

1 st schalottenlök

2 st vitlöksklyftor

1/2 st röd chili

1/2 msk olivolja

1 dl vitt vin

2 dl vatten

1/2 tsk mjöl + lite vatten

ca 1 tsk flingsalt

svart peppar

200 g räkor i skal (halvtinade går bra)

bladpersilja

Finhacka schalottenlök, vitlök och chili. Fräs i en kastrull med olivolja i två minuter, rör om så det inte bränns.
Häll på vitt vin och vatten, koka upp och låt det sakta i 10 minuter. Rör ihop mjöl med lite vatten och rör ner i kastrullen. Salta och peppra.
Lägg ner räkorna med skal och låt sjuda under lock i ca 5 minuter.
Smaka av och salta ev. lite till.
Strö över hackad bladpersilja och servera!

This entry was posted in Finmiddag, Fisk- & skaldjursförrätt, Nyår, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>