Vinkokta musslor

Fantastiskt gott som förrätt eller en lättare maträtt med lyxkänsla.
Bjud din kära på en läcker skaldjursrätt. Avnjut tillsammans med ett glas vitt vin eller varför inte lite bubbel?

Receptet:

1 kg musslor

1 msk smör

1/2 st gul lök

2 st vitlöksklyftor

1/2 dl persilja, finhackad

2 dl vitt vin

1 dl vatten

Borsta musslorna väl i kallt vatten. De musslor som inte stänger skalet när du knackar på dem ska slängas.
Ta en stor kastrull, hetta upp olja och fräs lök och vitlök lätt genomskinlig.
Häll ner vin och persilja och låt koka upp.
Lägg i musslorna och sätt på locket, koka kraftigt i ca 2 minuter eller tills musslorna öppnat sig. Rör om lite då och då. Dem musslorna som inte öppnar sig ska du slänga.

Musslorna ska svalna något innan servering. Lägg upp dem två djupa tallrikar och häll lite av spadet över. Servera gärna med några skivor gott bröd till!

This entry was posted in Fisk- & skaldjursförrätt, Förrätt, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Vinkokta musslor

  1. Pingback: Nyårs menyer | foodelicious.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>