Vetesurdegsbröd

Unknown

Baka ditt eget surdegsbröd hemma! Det är både roligt och gott.

Receptet:

2 st limpor

ugn: 220 grader

25 g jäst

5  dl ljummet vatten (37 grader)

2 dl surdeg

2 msk ljus sirap

1 msk rapsolja

2 dl rågmjöl

10-12 dl vetemjöl special

20 g salt

Blanda ut jästen i vattnet och surdegen. Rör ner sirap, rapsolja och mjöl. Arbeta degen i ca 7 minuter i maskin på medelhastighet. Tillsätt saltet och fortsätt att arbeta degen i ca 5 minuter till på högre hastighet. Degen ska vara smidig och lätt klibbig.
Låt jäsa under duk i 30 minuter. Ta ut degen på ett mjölat bord och dela i två lika stora delar. Forma till två limpor och lägg dem på en ungsbricka med bakplåtspapper. Täck över med duk och låt jäsa i ytterligare ca 1 timme.
Grädda limporna i ca 35 minuter i ugnens nedre del.

This entry was posted in Bröd/Matbröd, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Vetesurdegsbröd

  1. Maria Englund says:

    Hur mycket salt ska det vara?

    • foodelicious says:

      20 gram blir nog lagom för limporna. Receptet är uppdaterat också!

  2. Pingback: Surdegsbröd |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>