Västerbottenplättar med räkor och stenbitsrom

Smakfulla plättar på västerbottenost kan bjudas på som förrätt och toppas med antingen räkor eller kräftstjärtar.

Receptet:

2 portioner

plättarna:

2 st ägg

1 dl västerbotten ost

1 tsk dill

2 msk grädde

salt

1 dl vetemjöl

smör till stekning


topping:

1/2 st rödlök

1 st burk cream fraiche

ca 100 g räkor

1 st burk röd löjrom

Vispa lätt upp äggen. Riv osten och vänd ner i äggen tillsammans med dill och grädde. Tillsätt lite salt.
Vispa försiktigt ner mjöl.
Värm upp en stekpanna och stek plättarna i en klick smör, ca 1 1/2 minut per sida. Har du en plättpanna kan du med fördel använda den.

Låt plättarna svalan lite (om du vill) och toppa dem med finhackad rödlök, cream fraiche, räkor och löjrom.

This entry was posted in Finmiddag, Fisk- & skaldjursförrätt, Förrätt, Nyår, Ostförrätt, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>