Västerbottenpinnar

Detta smaskiga recept västerbottenpinnar är perfekt till buffén och kan serveras som mingelmat eller som tilltugg. Dessa supergoda brödpinnar med västerbottensost är ett perfekt inslag till festen eller middagen.

Det går utmärkt att frysa in dem dessutom. Sen är det bara till att värma dem i mikron ca 1 minut, så är dem som nybakade!


Receptet:

24 st

ugn: 225 grader

4 dl vatten

25 g jäst

3/4 dl rapsolja

10 dl vetemjöl

1 1/2 tsk salt

5 dl västerbottenost, riven

vatten

salt

Värm vatten till 37 grader (fingervarmt). Smula jäst i en bunke och lös upp i hälften av vattnet. Tillsätt sedan resterande vatten, rapsolja och vetemjöl. Arbeta ihop till en deg, gärna i maskin ca 5 minuter. Tillsätt saltet efter att ha arbetat degen i några minuter.
Täck över degen med duk och låt jäsa i 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bord och arbeta det lite. Rulla ut det avlångt och dela i 24 delar.
Kavla ut varje bit avlång och lägg generöst med ost i mitten. Vik ihop kanterna och rulla ut till avlång form, tvinna den lite.
Lägg upp på bakplåtspappersklädd ugnsplåt, du kommer behöva 2 st plåtar.
Pensla eller spraya med lite vatten och strö över lite salt.
Ställ in i mitten av ugnen och grädda i 12 minuter.
Låt dem svalna på galler.

This entry was posted in Bröd/Matbröd, Brödbaserade tillbehör, Buffémat, Drinktilltugg, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Västerbottenpinnar

  1. Så gott det ser ut

  2. Västerbottenost, we löv! Absoluta favoritosten, helt klart.

  3. charlotta says:

    de här ska jag snart prova att göra, låter supergott!

    • foodelicious says:

      Gör det! Jättegoda kan jag lova ;)

  4. Pingback: Lyxig nyårsmeny med recept | Foodelicious.se - Delikata Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>