Ugnsgrillad makrillfilé med vitkål

Den goda makrillfilén behöver inte mycket kryddning för att smaka väl. Själva fisken är redan så god och dessutom nyttig att äta. Till fisken serveras en sauterad vitkål i grädde som kompletterar denna maträtt perfekt.

Receptet:

ugn: 225 grader

400 g makrillfilé

smör

pepparmix

chiliflingor

flingsalt

Hett upp en stekpanna och lägg i en klick smör.
Stek makrillfilén 1 min per sida. Lägg över fisken i en smord ugnsform med skinnsidan ner. Krydda lätt med pepparmix, chiliflingor och flingsalt.
Ställ in makrillfilén i mitten av ugnen och ugnsstek i 10 minuter.

150 g färsk vitkål

½ st gul lök

50 g babyspenat

1 st vitlöksklyfta

1 dl grädde

salt

peppar

Strimla vitkålen och skär löken. Fräs på medelvärme i lite matolja. Finhacka vitlök och blanda ner. När vitkålen börjar bli mjuk men fortfarande har lite spänst kvar, häll i grädde. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Tillsätt babyspenaten och gör om. Servera!

This entry was posted in Fisk & Skaldjur, Grönsakstillbehör and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>