Ugnsbakade päron med rostade nötter & glass

Ett smaskigt recept till efterrätt är dessa varma ugnsbakade päron med rostade pekannötter och glass. Dessutom sköter sig denna efterrätt nästan helt och hållet sig själv.

Receptet:

2 portioner

ugn: 200 grader

2 st päron

kanelkrydda

rårörsocker

smör


vaniljglass

ca 50 g pekannötter

Skala och dela päronen i två delar. Kärna ur.
Smörj en ugnsform och lägg päronen i formen. Ringla över lire flytande smör (alt. smörj in dem med smöret), pudra med kanel och strö över lite rårörsocker.
Ställ päronen i mitten av ugnen och baka i ca 25 minuter, tills dem känns lite mjuka.

Under tiden hetta upp en stekpanna och torrosta pekannötterna i ett par minuter, skaka om pannan ofta så dem inte bränns.
Servera dem ugnsbakade päronen med en skopa vaniljglass, dem rostade pekannötterna och ev. karamelliserat socker.

This entry was posted in Fruktefterrätter, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ugnsbakade päron med rostade nötter & glass

  1. Jenny says:

    Sv: Ja, det är ju det!

    Dom här päronen ser helt underbart läckra ut!

  2. så mumsigt det ser ut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>