Ugnsbakade äpplen

Enkel, snabb och väldigt god efterrätt! Såsen rör du ihop på ett nafs.
Passar perfekt med gammaldags vaniljglass.


Receptet:

2 portioner

ugn: 200 grader

2 st röda äpplen


fyllning:

1/2 dl hackade valnötter

1 msk rårörsocker

1 tsk kanel

1 msk honung


sås:

100 g kesella

2 tsk vaniljsocker

2 tsk florsocker

Rosta hackade valnötter på en het torr panna snabbt, låt dem inte brännas.
Skopa ur kärnhuset och lite till på äpplena. Hålet ska vara tillräckligt stor för att få plats med fyllningen.
Ställ in i mitten av ugnen i 10 minuter.

Blanda dem rostade valnötterna med rårörsocker, kanel och honung.
Fyll äpplena och ställ tillbaka dem i ugnen i 10 minuter till. Ringla ev. över lite honung.
Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till dem nystekta äpplena.

This entry was posted in Fruktefterrätter, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Ugnsbakade äpplen

  1. Fyllningen låter ljuvligt god!

    Hos mig, http://www.helenaljunggren.com/sophie-dahls-voluptuous-delights-utlottning/, har man möjlighet att vara med i utlottning om Sophie Dahl’s nya kokbok Voluptuous Delights

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>