Ugnsbakad lax med blomkålspanna

En väldigt lättlagad maträtt med kryddiga och goda smaker. Laxen kan kryddas efter smak och blomkålen mättar bra.

Recept på lax med blomkålspanna:

2 portioner

ugn: 180 grader

2 st laxfiléer

1/2 st blomkålshuvud

1 st rödlök

olivolja

honung

1/2 dl flagad mandel

salt

ca 1 tsk sambal oelek

2 msk persilja

Lägg laxen i en smord ugnsform och krydda med favoritkryddan (t ex. allround krydda till fisk). Ställ i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Dela blomkålen i mindre munsbitar, värm en stekpanna till medelvärme med olivolja och stek blomkålen tills den blir lite mjuk och får färg, ca 10 minuter. Efter halva tiden tillsätt skivad rödlök.
Blir det för torrt i stekpannan så tillsätt lite vatten.
Ringla över honung, krydda med salt och sänk värmen lite.
Rör ner sambal oelek och mandel.

This entry was posted in Fisk & Skaldjur, Grönsakstillbehör, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ugnsbakad lax med blomkålspanna

  1. Lax är alltid gott. Blomkålspanna lät väldigt intressant, gott med smak av sambal oelek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>