Ugnsbakad lax i romsås

Detta recept på Ugnsbakad lax med romsås är en fantastiskt god smakupplevelse. Servera laxen med råstekt eller kokt potatis och färska grönsaker. Ugnsbakad lax enligt detta recept blir alltid lyckat.

Receptet:

ugn: 175 grader

2 portioner

2 st laxfiléer

1 dl vatten

1 dl cream fraiche

2 dl grädde

2 msk hummerfond

1 msk dill

svartpeppar

en nypa cayennepeppar

1 burk stenbitsrom

Rör ihop vatten, cream fraiche och grädde i en kastrull och koka upp på svag värme. Tillsätt hummerfonden och låt koka svagt i ca 7 minuter minuter.
Tillsätt dill, lite svartpeppar och en nypa cayennepeppar. Smaka av för kryddning.
Rör ner stenbitsrom, spara ev. lite till garnering.
Lägg laxfiléerna i en smord ugnsform och häll såsen över. Ställ in i mitten av ugnen, 20 minuter.

This entry was posted in Fisk & Skaldjur, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Ugnsbakad lax i romsås

  1. Romsås är verkligen urgott. Blir sådan sås som bör serveras med sked…

  2. SusanneSj says:

    Detta måste jag bara göra snart, ser verkligen ut att smaka underbart.

    • foodelicious says:

      Kan verkligen varm rekommendera denna maträtt. Man vill bokstavligen slicka upp allt i tallriken :)

  3. Pingback: Nyårsrecept och meny | Foodelicious.se - Delikata Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>