Ugnsbakad lax med citrondressing

Väldigt saftig lax med smak av både citron och dill. Gott tillsammans med ugnsbakad sparris och krossad potatis.

Se receptet på potatisen här.

Receptet:

2 portioner

175 grader

2 bitar laxfilé

1 st citron

1 st tomat

flingsalt

svartpeppar

2 tsk dill, färsk eller fryst

Lägg laxfilé i en smord ugnsform och pressa citronsaften från halva citronen över. Strö på generöst med flingsalt och krydda med svartpeppar och dill. Skiva den andra citronhalvan och placera ut skivorna ovanpå laxen. Skär tomaten i klyftor och lägg ner i formen.
Ställ in i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

citrondressing:

1 1/2 dl cream fraiche

1 st citron

1/2 dl purjolök

salt och peppar

Riv skalet på en halv citron och pressa ut saften från hela citronen. Blanda med cream fraiche och finhackad purjolök. Smaka av med lite salt och peppar.

This entry was posted in Fisk & Skaldjur, Såser & Röror. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>