Ugnsbakad kycklingfilé i mörk sås

Möra kycklingfiléer i en god och smakrik sås. En middag som sköter sig själv i ugnen och här har den serverats tillsammans med först kokt och sedan stekt potatis och ångkokta broccoli. Men även ris blir gott till.

Receptet:

2 st kycklingfiléer

3 dl vispgrädde

2 dl creme fraiche

1 msk soja

2 st vitlöksklyftor

1 tsk hot chili sauce

salt

Dela kycklingfiléerna i två mindre delar. Lägg i en ugnssäker form.
Blanda vispgrädde, creme fraiche, soja, hot chili sauce och pressad vitlök i en kastrull och koka såsen i 5 minuter. Smaka av med salt och häll sedan såsen över kycklingen.
Ställ in i mitten av ugnen i 1 timme. Vänd filéerna efter halva tiden och ös på med sås flera gånger under tiden.

This entry was posted in Kyckling, Recept, Såser & Röror. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ugnsbakad kycklingfilé i mörk sås

  1. Fia says:

    Ser riktigt gott ut!

  2. Så gott det ser ut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>