Ugnsbakad kassler i ostsås

Ugnsbakad kassler med champinjoner och ostsås. Gott och enkelt till hela familjen!
Servera med kokt nypotatis eller ris.

Receptet:

ugn: 200 grader

800-900 g kassler

7 st champinjoner

1 st kvist rosmarin

svartpeppar

ostsås:

2 msk smör

1 1/2 tsk mjöl

4 dl mjölk

100 g ost (+ 50 g)

1 krm riven musknöt

paprikapulver

salt

peppar

1 st äggula

1 msk grädde

Skär kasslern i 1 cm tjocka skivor och lägg i en smord ugnsform.  Dela champinjonerna i två dela och lägg ut runt kasslern. Hacka eller klipp rosmarinen och strö över. Krydda med peppar.
Ställ in i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Under tiden gör du ostsåsen.
Smält smöret och vispa ner mjölet, på svag värme. Under lätt vispning låt smöret få en lätt brun färg. Häll på mjölken och vispa såsen slät. Rör ner osten, riv musknöt och tillsätt paprikapulver, salt och peppar. Låt såsen koka i några minuter på svag värme, rör om lite då och då.
Ta av kastrullen från spisen och låt svalna lite. Vispa äggulan med grädde och rör ner i såsen.
Häll ostsåsen över kasslern och champinjonerna, om man vill kan man strö lite mer ost över också. Ställ tillbaka i ugnen i 10-15 min tills såsen bubblar och osten fått färg.

This entry was posted in Kassler, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Ugnsbakad kassler i ostsås

  1. Detta recept skall jag verkligen testa, har en bit kassler i frysen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>