Torskfilégryta

Näringsrik och nyttig gryta på koksmjölk med torskfilé och färgglada grönsaker. Grytan kan ätas som den är eller tillsammans med nudlar om man vill ha den mer matig.

Receptet:

400 g torskfilé

1/2 st gul lök

2 st vitlöksklyftor

1-2 msk röd chili, hackad

1 msk ingefära, riven

olivolja

1 orange paprika

1 st zucchini

2 burkar kokosmjölk

2 st tomater

1/2 msk fisksås

mald koriander

mald spiskummin

en nypa socker

salt

svart peppar

Hacka gul lök lite halvgrovt. Finhacka vitlök och chili. Skala och riv ingefäran.
Fräs allt på medelvärme i lite olivolja (det ska inte brännas utan bara ta färg).
Skär zucchini och paprika och släng ner i grytan. Stek och rör om i ca 2 minuter.
Häll på kokosmjölk och låt den koka upp.
Tillsätt tärnade tomater, fisksås och kryddor. Koka grytan i ca 10 minuter.
Tärna torskfilén och släng ner i grytan. Låt den sjuda i ett par minuter. Klart!

This entry was posted in Fisk & Skaldjur, Grytor & Soppor, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>