Tonfisksallad med bulgur & feta

Lätt och nyttig sallad med matig bulgur. Tonfisk och feta är en kanongod smakkombination.

Receptet:

1 burk tonfisk i vatten

olivolja

cayennepeppar

salt och peppar

1/2 st huvudsallad

1/2 st gul lök

1 st avokado

10 st cocktailtomater

gurka

fetaost

1 dl bulgur

2 dl vatten

salt

olivolja

vinigrätt:

olivolja

1/2 st citron

kryddor, t ex persaillade

(Detta kan du förbereda redan dagen innan eller på morgonen)
Börja med att koka upp vatten och salt, tillsätt bulgur och koka under lock i 8 minuter.
Rör om med gaffel och tillsätt en skvätt olivolja och rör om igen, låt svalna helt.

Skölj alla grönsaker, riv eller hacka salladen i mindre bitar, skiva lök och gurka och dela tomaterna.
Skala och kärna ur avokadon, skiva den.
Fördela kall bulgur på två tallrikar, fördela grönsakerna och salladen över.

This entry was posted in Recept, Sallader and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>