Tonfiskröra

Godaste tonfiskröraran som man kan ha på smörgåsen, i salladen, att fylla krustader med osv. Denna tonfiskröra är både lätt och smakrik.
Servera den gärna på nyttigt mörkt bröd som du enkelt kan baka själv. Receptet till detta brödet hittar du här, Frukostlimpa. För detta mörkare brödet har 2 1/2 dl mjöl byts ut mot rågmjöl och krossade linnfrön har stötts på innan gräddning.

Dem snygga lila-randiga bordstabletterna kan köpas här.

Recept på tonfiskröra:

1 burk tonfiskfilé  i bitar (i olja)

1/2 st gul lök

1 st tomat

ca 10 st cornichons (små inlagda gurkor)

1 1/2 msk majonnäs

svartpeppar, grovmald

cayennepeppar

salt

Häll av oljan och lägg tonfiken i en bunke. Mosa med gaffel så att tonfiskfilén blir finfördelad.
Finhacka lök, tomat och cornichons. Blanda med tonfisken och rör ner majonnäs.
Smaka av med svartpeppar (snåla inte), en nypa cayennepeppar och lite salt.
Låt tonfiskröran stå kall fram till servering.

Servera tonfiskröran på en skiva mörkt bröd och baby spenat. Dekorera med en citronskiva.

This entry was posted in Recept, Såser & Röror, Smörgåsar. Bookmark the permalink.

One Response to Tonfiskröra

  1. Så gott! gillar tonfisk och detta skall läggas till prova på mappen!
    Önskar dig en go o glad påsk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>