Tomat- och champinjonpaj utan pajdeg

Denna pajen är enkel att laga eftersom man inte gör nått pajskal. Dessutom blir det riktigt gott och mättande. Västerbottenosten ger också mycket smak i pajen.

Receptet:

ugn: 200 grader

150 g cocktailtomater

150 g champinjoner

1 1/2 dl creme fraiche

1 dl grädde

4 st ägg

salt

peppar

150 g västerbottensost

Hacka champinjonerna och stek i en klick smör tills dem mjuknar. Lägg över i en skål, det kommer att bildas vatten så häll av det sedan.
Dela tomaterna och blanda med champinjonerna.
Vispa ihop creme fraiche, grädde, ägg, salt och peppar. Smörj en rund pajform och häll äggstannigen i formen. Lägg i tomat- och champinjonblandningen och rör om så att de fördelas jämnt. Strö över osten.
Ställ pajen i mitten av ugnen, 40-45 minuter, tills pajen stelnat och fått fin färg.

This entry was posted in Matpajer, Recept, Vegetariskt and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Tomat- och champinjonpaj utan pajdeg

  1. Fia says:

    Pajen ser riktigt god ut!

  2. Låter verkligen så himla gott :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>