Tjocka revben med svartvinbärsgelé

Klibbig och smakrik glaze som passar perfekt till både tjocka och tunna revben.

Receptet:

ca 1 kg tjocka revben

2 msk svartvinbärsgelé

1/2 dl apelsinjuice (färsk)

1 st vitlöksklyfta

1 msk honung

salt och peppar

Blanda alla ingredienserna till marinaden. Värm ugnen till 175 grader, salta och peppra runt köttet och pensla marinaden på revbenen i omgångar under grillningen.
Ställ in i mitten av ugnen i 1 tim 15 minuter – 1 1/2 timme beroende på revbenens storlek.

This entry was posted in Glaze & Marinader, Kött, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>