Tips till Grönsaker

  • Har grönsaken legat i kylen ett tag och blivit lite mjuka? Genom att lägga en halvseg morot, purjolök eller ledsna salladsblad i iskallt vatten en stund får dem genast tillbaka sin spänst och blir härligt krispiga igen.

  • Vänta med att hälla dressing över salladen precis innan servering, så slipper den förlora sin krispighet.





  • Tillsätt en eller två nypor socker i maträtter som innehåller tomat, då får den en godare smak.

  • En vattenbaserad grönsakssoppa smakar godare med lite pressad citronsaft över.

  • Förvara grönsaker i halvöppna plastpåsar i kylskåpet och skvätt ner några droppar vatten i påsen. Det gör att grönsaken håller bättre och längre.
This entry was posted in Tips i köket. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>