Timjankryddade kycklingbiffar

Biffar på kycklingfärs blir lena i smaken och är en trevlig variation till vanliga köttfärsbiffar. Dessa är goda att servera till en fräsch bulgursallad med fetaost.

Receptet:

400 g kycklingfärs

1/2 dl ströbröd

2 msk mjölk

1 st ägg

1 tsk timjan, torkad

1 st vitlök

salt

svartpeppar

Mät upp ströbrödet och blanda med mjölk och ägg i en bunke. Låt stå i några minuter. Rör ihop med kycklingfärs, pressad vitlök, salt och peppar.
Forma till runda platta biffar, blöt händerna i kallt vatten så går det lättare.
Stek kycklingbiffarna i lite matolja på medelvärme, ca 10 minuter. Kontrollera att dem är genomstekta.

This entry was posted in Kyckling, Recept. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>