Tillagning av te




Flera viktiga faktorer spelar roll i bryggningen av teet att få den bästa smaken. Temperaturen på vattnet och dragningstiden är viktigare än vad många tror.
Vattnet ska vara kallt och friskt taget direkt från kranen eftersom högre syrehalt ger bättre te.


Hur du kokar upp det spelar ingen roll.
Vill du ha en starkare kopp te, ta då mer teblad och låt det dra något kortare tid.


På kvällen passar lugnande teer bättre så som rött te, Kamomill te eller
Fyll alltid tekulan eller tången till hälften bara eftersom tebladen behöver plats att utvidga sig ordentligt.


Förvara te

Undvik att förvara teet i solljus eller att utsätta det för värme, dofter och syre.

Förvaras inte teet på rätt sätt kan hållbarheten försämras och doft och smak gå förlorad.

Förvara ditt te lufttätt, mörkt, torrt och svalt.

This entry was posted in Tips i köket. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>