Tigerräkor på spett med pasta

Krämig pasta med champinjon och tigerräkspett. Lyxigt och otroligt gott!

Receptet:

2 portioner

spett:

12 st tigerräkor

2 st träspett

chilikrydda

salt

citron peppar

olja till stekning

pasta:

1 paket färsk pasta (gärna tagliatelle)

1/2 st gul lök

4 st stora champinjoner

1 st vitlöksklyfta

en bit röd chili

1 dl grädde

salt och peppar

Trä 6 st tigerräkor på varje spett och klappa dem torra dem torra med hushållspapper. Krydda med chilikrydda, salt och citron peppar.
Stek dem på hög värme till dem fått färg, ca 2 minuter per sida.
Servera spetten tillsammans med pastan genast efter stekning så tigerräkorna inte blir sega!

Koka pastan enligt förpackning i saltat vatten.
Under tiden fräs hackad lök och skivade champinjoner i ett par minuter.
Finhacka chili och tillsätt i stekpannan.  Häll ner grädden och låt koka upp på svag värme. Pressa ner vitlök, salta och peppra. Låt puttra i 1 minut till.
Häll av vattnet från pastan och häll över såsen från stekpannan i kastrullen med pastan. Rör om och lägg sedan upp på tallrikar.
Placera den nystekta tigerräksspetten ovanpå pastan och servera genast.

This entry was posted in Fisk & Skaldjur, Pasta, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Tigerräkor på spett med pasta

  1. Elin says:

    Så gott! Och fint upplägg på bilden :)
    Jag älskar tigerräkor så detta ska jag laga i veckan.

  2. Helena says:

    Det där ser otroligt gott ut! Tigerräkor är ju så gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>