Tandoorikyckling

Ibland har man helt enkelt inte tiden eller lusten att stå länge i köket. Då är det praktiskt med färdiga kryddblandningar och dessutom kan det bli riktigt gott!

Spara tid genom att röra ihop smeten och marinera kycklingen på morgon så kan den ligga i kylen under dagen och dra till sig av dem härliga smakerna.

Till detta recept på tandoorikyckling behöver du förutom kryddan endast yoghurt. Servera kycklingen tillsammans med ris och lite skivade grönsaker så har du en god middag på bordet på under en timmes tid.


Receptet:

ugn: 200 grader

1 paket kycklingklubbor, 3-4 st

1 st påse Tandoriktydda

2 dl yoghurt

Dela kycklingklubborna i två delar och skär bort skinnet.
Rör ihop yoghurt med tandorikryddan. Lägg kycklingen i en påse och häll smeten över och gnid in den. Förslut påsen och lägg den i kylen i någon timme eller mer.

Ta ut kycklingen och lägg i ugnssäker form. Tryck ut all tandonismet som är kvar i påsen i en liten skål.
Ställ in ugnsformen i mitten av ugnen i 45 minuter. Vänd kycklingdelarna efter halva tiden. Använd tandorismeten att pensla på tjockt under stekningen i flera omgångar.

This entry was posted in Kyckling, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Tandoorikyckling

 1. Junitjej says:

  Ge mig tips på något gott och nyttigt godis jag kan äta på helgen!

  • foodelicious says:

   Hej Junitjejen!
   Här är några tips:
   Dadlar är söta och goda. Köp hem en påse torkade dadlar utan kärnor och tryck in mandelnöt eller valnöt i dem. Gott och nyttigt!

   Eller kan så kan man smälta mörk choklad (minst 70 %) och blanda med grovhackade nötter. Klicka ut på bakplåtspapper och låt stelna i kylen.

   Gillar man torkade fikon kan man göra godisbollar av dessa: blötlägg nötter och mixa sedan dem tillsammans med fikon och russin till en smet. Rulla till bollar och sedan kan dem rullar i riven kokos.

 2. Pingback: Orientaliskt ris | Foodelicious.se – delikata recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>