Tacopaj

En köttfärspaj full av smaker!
Du givetvis byta ut kryddorna mot en färdig Tacomix krydda.





Receptet:

pajdeg

500 g nötfärs eller blandfärs

1 st gul lök, hackad

2 st vitlöksklyftor, hackade

1 st röd paprika, hackad

1 st morot, riven

1 msk tomatpuré

1 burk krossade tomater

1/2 röd chilipeppar, urkärnad

1 msk soya

2 tsk spiskummin

2 tsk koriander

1/2 tsk cayennepeppar

1-2 tsk salt

ev. en nypa socker (som tar fram sötman i tomaterna)

ca 1 dl vatten

riven ost


Gör pajdegen, tryck ut i pajformen och låt vila i kylen.

Förgrädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter (medan pajdegen vilar i kylen gör du fyllningen)
Hetta upp en stor stekpanna med olja och fräs lök och vitlök. Skrapa löken åt sidan i pannan och lägg ner köttfärsen.
Stek till den får färg och hacka den med stekspaden och blanda med löken.
Tillsätt paprika, riven morot, krossade tomater, tomatpuré, chili och soya. Strö på kryddorna och salta. Häll på lite vattnet. Låt puttra tills vattnet är nästan borta, ca 10-15 minuter. Smaka av och tillsätt ev. mer av kryddorna och en nypa socker.

Häll över köttfärsen i pajskalet. Sprid över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter tills ytan fått fin färg.
Servera gärna med sallad och kanske nachos, salsa och jalapenos!

This entry was posted in Köttfärs, Matpajer, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>