Ta hand om köksredskapen på rätt sätt

Knivarna

  • Diska aldrig knivarna i diskmaskin, handdiska dem och hantera dem varsamt.
  • Torka knivarna direkt så slipper du rost, och fläckar.
  • Låt inte knivarna ligga hur som helst och ovanpå varan. Ha dem på magnetlist eller i knivblock.
  • Håll dem vassa, då ger den fina skivor. En slö kniv kan ha sönder maten.



Skärbrädan

  • Skärbrädor av plast är bäst då dem är lättast att skölja av.
  • Olika skärbrädor till olika råvaror. Separera dem till kyckling, kött, fisk och grönsaker. Märk brädorna så du vet vilken som är till vad.
  • Täck brädan med salt och låt ligga över natten för att ta död på bakterier.
This entry was posted in Tips i köket. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>