Sweetchili drumsticks med nudelwok

Asieninspirerad maträtt med lite sting! Nudelwoken kan serveras båda varm och kall, vilket man än föredrar.








Receptet:

4 portioner

ugn: 200 grader

8 st kyckling drumsticks

1 dl sweetchili

salt och peppar


nudelwok:

1 paket nudlar

1 st gul lök

1 st morot

1/2 st purjolök

1 st gul paprika

1 tsk kinesisk fisksås

1 msk soja

2 cm färsk ingefära

salt och peppar

jordnötter


Pensla sweetchilisås på kycklingbenen och lägg dem i en smord ugnssäker form i ca 35-40 minuter. Pensla en omgång till efter halva tiden, samt salta och peppra lite.

Koka nudlarna enligt förpackningen.

Skiva löken, hacka paprikan och strimla moroten med hjälp av en potatisskalare. Skär purjolöken i cirklar. Värm upp en wokpanna (alt, en stor stekpanna) med olja i och fräs löken lätt, tillsätt paprikan.
Efter ett par minuter lägger du i morot och purjolök och tillsätter riven eller finhackad ingefära, fisksås och soja.

Häll av vattnet från nudlarna när dem är klara och vänd ner dem i wokpannan och rör om. Sist tillsätter du jordnötterna och smakar av med salt och peppar.

This entry was posted in Kyckling, Recept and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>