Svampfylld skinka med ägg

En annorlunda förrätt med skinka, skogssvamp, parmesanost och ägg.  Använd skinka skuren i något tjockare skivor så den inte går sönder när du lägger i fyllningen.

Receptet:

4 portioner

ugn: 200 grader

4 tjocka skivor skinka

100 g skogssvamp

½ st gul lök

riven parmesanost

4 st ägg

salt

svartpeppar

Hacka svampen och löken fint. Stek i lite olja tills det blir mjukt. Salta och peppra.
Ta 4 små portionsskålar och smörj med matfett. Lägg i skinkan och fyll med svampen och löken. Toppa med riven parmesanost och kläck ett ägg ovanpå.
Ställ i mitten av ugnen och baka tills ägget stannat.

This entry was posted in Förrättspaj, Påsk, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Svampfylld skinka med ägg

  1. Yammi såå gott och enkelt att bara sno ihop!…skulle bli en fantastisk frunch här hemma!!…. =)

  2. Pingback: Nyttigt med ägg | Foodelicious.se - Delikata Recept

  3. Oh Michelle, it looks like you all had a blast! I hope you have a workshop in central Florida, I’d love to come as I need expertise teaching on using that brayer!

  4. Gabriel Hadarean – If your skin tone is orange, maybe you need to adjust your picture control settings, white balance or fine tune your LCD. Skin tone results are as varied as the styles of the photographers who use them.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>