Studenten

Att ta studenten är en väldigt viktig och stor händelse för dem flesta ungdomar. En minnesvärd och lyckad studentfest är något man siktar mot och vill uppleva. Vissa vill gärna planera sin studentfest själva så mycket som möjligt eller åtminstone vill dem engagera sig i vissa delar av den.

Det viktigaste av allt är att den unge studenten blir nöjd och glad eftersom det trots allt är hans eller hennes kväll.

Här kommer några tips som hjälper er att ordna en bra fest och förhoppningsvis en väldigt minnesvärd sådan:

  • Var inte snål med dekorationerna och håll gärna studentfesten formell i form av klädsel så känns festen mer speciell. Detta är den första festen som välkomnar den unge människan till vuxenvärlden, därför kan är det en bra idé att klä upp sig högtidigt och dekorera därefter.
  • Oavsett om en lokal ska hyras eller om festen ska hållas hemma, blir det extra speciellt om man skickar ut fina inbjudningskort. Matcha dem gärna till den formella högtidsfesten ni ska ha så gästerna kommer in i rätt stämning direkt.
  • Servera alkoholen anpassad efter både dem yngre och dem äldre, alltså med variation. Med mindre budget kan du servera bål, det uppskattas av dem flesta och är kostar mindre.

Smörgåstårta

  • Ska du laga maten själv passar buffé riktigt bra. Håll maten så enkel som möjligt men varierad så den passar alla. Vanligast på studentfester brukar vara smörgåstårta, pajer, sallader, lax och små tilltugg. Och som avslutning en tårta och andra söta bakverk.
  • När det kommer till musiken så bör det absolut vara studenten som får välja, det är ju trots allt hans/hennes fest. Man kan eventuellt kompremissa lite och spela musiken lågt dem första timmarna under tiden gästerna äter och sedan skruva upp när det är dags för dans.
This entry was posted in Tema & Bjudningar. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>