Storkok

Välj en dag i veckan då du ägnar ett antal timmar i köket för att laga storkok.

Väldigt bra att plocka fram när man inte känner för att laga mat eller inte har tiden till det. Att alltid ha färdiglagad hemma mat i frysen är väldigt underlättande.

Läs mer om infrysning under här.


Exempel på storkok:

Gryta – frys in i portioner, komplettera sedan med potatis/ris/bulgur/nudlar till innan du ska äta en portion.

Soppa – frys in i portionslådor

Gratäng – dela i portioner och frys in

Paj – skär i lagom stora portioner, lägg i fryspåsar och frys in

Köttfärslimpa – skär upp och frys in portionsvis, komplettera med t ex potatis

Pannbiffar – frys in 2-3 st pannbiffar per person/portion

This entry was posted in Tips i köket. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>