Stekt makrill med fetaostsallad

Makrill är en fet fisk som både är väldigt nyttig och smakrik. Fetaostsalladen ger en bra balans till fisken och måltiden blir lätt och fräsch. En perfekt lunch att ha med sig till jobbet.

Receptet:

2-3 portioner

400 g markrillfilé

salt

svartpeppar

rostad vitlökskrydda

smör


fetaostsallad:

2 portioner fullkorns couscous

sallad

1/2 st gul lök

1/2 ask körsbärstomater

gurka

1 msk hackad persilja

2 tsk olivolja

salt

peppar

50 g fetaost

Krydda makrillfilén och stek den i smör ca 3 minuter per sida, tills den får fin färg.
Koka couscousen enligt instruktionerna på förpackningen och rör ner olivolja. Låt den svalna helt.
Finhacka alla grönsakerna och salta och peppra. Blanda med couscousen och tärna eller smula i fetaosten.
Rör om och servera med den stekta makrillfilén.

This entry was posted in Fisk & Skaldjur, Recept, Sallader and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>