Sojamarinerad kyckling med wok

En kycklingrätt med asiatisk smaker. Marinaden är superenkel med få ingredienser, den får kycklingen gotta sig i över natten. Woken görs under tiden kycklingen står i ugnen.
En riktig smakupplevelse!

Receptet:

ugn: 200 grader grilleffekt

5-6 st kycklingben

2 msk soja

2 st vitlöksklyftor

1 msk honung

1 tsk olivolja

salt

wok:

150 g vitkål

1 st morot

100 g haricot verts

1 st röd lök

1 cm ingefära

olivolja

salt

svartpeppar

1 påse ”Ginger & Lemongrass” sause

Rör ihop soja, pressad vitlök, honung och olivolja. Lägg kycklingbenen i en plastpåse och häll marinaden i och knyt påsen väl. Massera in marinaden i kycklingen och låt ligga i kylen (på tallrik) över natten eller minst 8 timmar.
Häll ut innehållet i påsen i en ugnsfast form och ställ formen i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Ös på med marinaden från formen under tiden, ca 2-3 ggr.

Strimla vitkålen och riv moroten. Skär löken i halvcirklar och riv ingefäran.
Värm en wokpanna med lite olivolja i och woka vitkål, morot, lök och haricot verts, rör om emellanåt. Salta och peppra lätt. Häll i såsen och blanda.

This entry was posted in Glaze & Marinader, Grönsakstillbehör, Kyckling, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>