Smulpaj med äpple och marshmallows

En god paj gör vem som helst på gott humör!
Denna pajen har kexbotten, fyllningen består av varma äpplen och är toppad med smulpaj och marshmallows. Hur smarrigt låter inte det?

Baka den genast!





Servera pajen varm tilsammans med vaniljglass!





Receptet:

Botten:

12 st digestivekex

50 g smör

Fyllning:

5-6 st röda äpplen

2 tsk kanel

1 msk socker


Topping:

1 1/2 dl havregryn

1/2 dl mjöl

50 g smör

2 msk honung

marshmallows, mini eller delade i småbitar


Smält smöret till botten och låt svalna. Rör ihop det med krossade digestivekex till en massa och tryck ut den i botten av en smord pajform.
Skär äpplena tunnt och placera ut dem i tre lager i formen.
Blanda kanel och socker i en skål och strö blandningen över äpplena.
Nyp ihop havregryn, mjöl och smör till en grynig massa och strö ut den som topping, hela pajen ska täckas.
Plasera ut marshmellowsen och avsluta med att ringa honoung över.
Baka i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter.

This entry was posted in Bakpajer, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Smulpaj med äpple och marshmallows

  1. Mikaela says:

    Spännande recept, det skall jag spara!

  2. Det låter spännande! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>