Smörstekta pilgrimsmusslor

Färska pilgrimsmusslor är godast även om frysta också går bra. Smörstekta pilgrimsmusslor är en lyxig och delikat förrätt som smälter i munnen. Passar utmärkt som förrätt på en middagsbjudning eller en romantisk middag för två och som en tapasrätt.
I smörblandningen finns smakförhöjande ingredienser som vitlök och persilja som blir en härlig sky till pilgrimsmusslorna.

Recept på smörstekta pilgrimsmusslor:

2 portioner

4 st färska pilgrimsmusslor

1 msk smör, rumstempererat

flingsalt

svartpeppar

1 st vitlöksklyfta

1/2 st schalottenlök, finhackad

hackad persilja

Rör ihop det mjuka smöret med salt, peppar, pressad vitlök, hackad schalottenlök och persilja.
Värm upp en stekpanna. När pannan är het, tillsätt smörblandningen och låt smälta och bli varm. Stek pilgrimsmusslorna hastigt, max 1 minut per sida i smöret.
Lägg upp pilgrimsmusslorna på en tallrik och häll smöret över. Servera genast!

Bordstablett Gripsholm

Blå/vit bordstablett med stjärnor från Gripsholm i fin marin stil

Fat i porslin

Ljusblått snyggt porslinsfat från La Shelf som tål både mikrovågsugn och maskindisk

Kökshandduk Menu Board

Kökshandduk i fransk stil med tryck som föreställer en meny skriven med krita

This entry was posted in Alla hjärtans dag, Finmiddag, Fisk- & skaldjursförrätt, Nyår, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

8 Responses to Smörstekta pilgrimsmusslor

  1. Hej! Läste din kommentar hos mig och hittade hit och jag börjar dregla direkt! Detta måste jag bara prova, jag älskar verkligen pilgrimsmusslor. Använde du bladpersilja? Tack för tipset och din kommentar! På denna bloggen kommer jag stanna. / Lisa

    • foodelicious says:

      Det var så lite :) Väldigt kul när man hittar en ny blogg som man fastnar för, hittade din av en slump.
      Ja precis, jag använde bladpersilja. Så gott med pilgrimsmusslor!

  2. Pingback: Alla hjärtans dag recept | Foodelicious.se - Delikata Recept

  3. susanne says:

    Hej!
    Ska testa detta redan idag.Värkar så smaskigt!

  4. Lena says:

    Väldigt gott. Dock så blev löken bränd. Steker du på medelvärme?

    • foodelicious says:

      Ja på medelvärme är bäst :-)

  5. Peter says:

    Har nu gjort det vid tre tillfällen och lika gott varje gång. De två sista gångerna har jag haft citronpeppar istälet för peppar. Sedan har jag börjat att steka i citronolja från start med högre värme och sedan tagit över blandningen. Tack vare det har jag fått en härligare färg på musslorna och slipper bränt smör.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>