Smörgåstårta med ost och skinka

Smörgås tårtor är alltid uppskattade och omtyckta. Man kan servera dem på buffén, till midsommar, på födelsedagsfesten, studentfesten, till nyår eller påsk. Men man kan även göra en mindre smörgåstårta och lyxa till det en helt vanlig dag eller helg.

Godast blir det om man gör grunden dagen innan och dekorera tårtan nästa dag när man ska äta de.

Receptet:

6-8 personer

grundröra:

2 dl vispgrädde

1 dl creme fraiche

1 dl majonnäs

salt


fyllning 1:

1 st konservburk tonfisk i vatten

1/2 dl majonnäs

1/2 dl grundröra

3 stora delikatessgurkor

salt

svartpeppar


fyllning 2:

4 st kokta ägg

1/2 dl majonnäs

salt

cayennepeppar

1/2 tsk paprikapulver


dekorationen:

ca 150 g riven ost

100 g svartvinbärs skinka

cocktailtomater

3 st kokta ägg

mânchesallad

gurka


6 st landgångsbröd eller 18 skivor ljusa brödskivor

Vispa grädden hårt till en fast konsistens. Göra samma sak med creme fraiche en separat skål, tills den får en majonnäsliknande konsistens.
Rör ihop vispgrädde, creme fraiche och majonnäs och tillsätt salt.
Skär av kanterna på brödet och lägg upp 2 landgångsskivor, alt. 6 st brödskivor på ett fat.
Bred ett tunt lager grundröra på brödet.

Finhacka delikatessgurkorna och rör ihop med resterande ingredienser. Bred på fyllningen på brödet.
Hacka äggen och rör ihop med majonnäs, salt, en nypa cayennepeppar och paprikapulver.
Lägg nästa våning med bröd och bred på ett tunt lager grundröra och sedan fyllning 2.

Lägg sista våning med bröd och bred grundröra på och runt hela smörgåstårtan.
Dekorera tårtan med skinkrullar, ägg, mânchesallad, och cocktailtomat halvor. Skiva gurkan tunt och tryck fast skivorna runt hela tårtan.

This entry was posted in Buffémat, Förrättssmörgås, Kalas, Midsommar, Nyår, Påsk, Recept, Smörgåsar and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>