Smörgåstårta

Riktigt festlig smörgåstårta! Godast blir en smörgåstårta som får stå inplastad i kylen över natten och sedan dekoreras dagen efter. Då sätter sig smakerna bättre och du delar upp jobbet istället för att göra allt på en gång.

Receptet:

9 skivor formbröd (3 skivor x 3 lager)

Skär bort kanterna på brödet.

grundröra:

2 1/2 dl vispgrädde

1 1/2 dl creme fraiche

1 1/2 dl majonnäs

ca 1 tsk salt

Vispa vispgrädden hårt till fast konsistens.
Gör samma sak med creme fraichen i separat skål, vispa ca 5 minuter till konsistensen blir lik majonnäs.
Rör ihop grädde, creme fraiche och majonnäs. Tillsätt lite salt och smaka av, kan vara en smaksak på hur mycket man vill salta.


lager 1:

100 g cornichoner (inlagda minigurkor)

5 st hårdkokta ägg

1 dl majonnäs

1 dl creme fraiche

1 dl grundröra

salt och peppar

Hacka cornichonerna smått, skala och hacka äggen. Blanda med resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar.


lager 2:

grundröra

100 g räkor (färska eller tinade, men ordentligt avrunna)

hackad dill

Bred på ett lager grundröra över hela andra lagret. Sprid ut räkorna och strö på dillen.


lager 3/dekoration:

grundröran

1 burk kräftstjärtar i lake

3-4 hårdkokta ägg

hackad gräslök

grurkskivor

citronskivor

halverade cocktailtomater

dillkvistar

Bred på ett lager grundröra över sista lagret med formbröd och bred ut resen runt hela tårtan, på sidorna.
Dekorera efter smak och använd fantasin! Att dekorera tårtan är ju trots allt den roligaste delen.

This entry was posted in Buffémat, Förrättssmörgås, Kalas, Midsommar, Recept, Smörgåsar and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Smörgåstårta

  1. Pingback: Studenten | Foodelicious.se - Delikata Recept

  2. Oj oj oj, ska definitivt prova denna väldigt snart, älskar smörgåstårtor som innehåller ägg, finns inget bättre på sommarn! Tack

    • foodelicious says:

      För all del! :) Ägg i smörgåstårtor älskar jag också!

  3. Vilken vacker smörgåstårta! Perfekt till fest och buffé och liknande :9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>