Smörgås med äggsallad

Äggsallad är gott och enkelt. Den fungerar utmärk som smörgåspålägg och kan ätas till lunch eller tas med på picknicken.

Receptet:

2 portioner

3 st ägg

1/2 dl majonnäs

1 msk creme fraiche

salt och peppar

en nypa paprikapulver

en nypa cayennepeppar



2 st bröd

smör

4 st salladsblad

gurkskivor

2 st citronskivor

Koka äggen (hårdkoka) och skölj ordentligt i kallt vatten så dem svalnar. Hit kan du förbereda och förvara äggen i kylen.
Skala och hacka dem. Blanda ägg med majonäs och creme fraiche. Smaka av med salt, peppar, en nypa paprika pulver och cayennepeppar.

Dela brödet och bred på ett tunt lager med smör. Stek det med smörsidan ner tills den får en fin brun rostad färg.
Lägg på salladsbland och sprid ut äggsalladen ovanpå. Dekorera med några skivor gurka och citron.

This entry was posted in Recept, Smörgåsar and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Smörgås med äggsallad

  1. Pingback: Nyttigt med ägg | Foodelicious.se - Delikata Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>