Smördegssnurror med 3 olika fyllningar

Smördegssnurror är perfekta som drinktilltugg eller till buffén. Man kan fylla dem med mängder olika ingredienser och variationen är stor.

Här är 3 goda fyllningar som är enkla, okomplicerade och smarriga!

Receptet:

ugn: 220 grader

smördegsplattor

Fetaost-oregano:

ca 50 g fetaost

oregano

Smula fetaosten i en liten skål. Tina smördegsplattorna och kavla ut dem något åt alla håll, inte för tunt. Skär långa remsor, ca 2 cm tjocka.
Sprid ut smulad fetaost och krydda med oregano. Pressa lätt med handen så att osten fäster. Rulla ihop remsan och lägg på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Gör så med samtliga remsor/smördegsplattor och grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

Bacon:

1-2 paket bacon

Tina smördegsplattorna och kavla ut dem något åt alla håll, inte för tunt. Skär i långa remsor, ca 3 cm tjocka.
Lägg en skiva bacon på varje remsa och rulla ihop. Skär den i två delar. Lägg snurrorna på bakplåtspappersklädd ugnsplåt och grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

Ost-flingsalt:

riven ost

flingsalt

Riv osten. Tina smördegsplattorna och kavla ut dem något åt alla håll, inte för tunt. Skär i långa remsor, ca 2 cm tjocka. Sprid ut den rivna osten. Pressa lätt med handen så att osten fäster. Rulla ihop remsan och lägg på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Gör så med samtliga remsor/smördegsplattor. Strö lite flingsalt på varje snurra och grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

Skärbräda

Den populära skärbrädan “A Clean Kitchen” som även kan användas som bricka är både snygg och praktisk i köket

Muggar

Svensktillverkade muggar i porslin med unikt och fantasifullt mönster

Doftljus

“Love Rocks” doftljus är en perfekt present till din käraste! Ljuvligt doftande i snygg förpackning

This entry was posted in Buffémat, Drinktilltugg, Nyår, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Smördegssnurror med 3 olika fyllningar

  1. Så gott, det måste jag ta och testa här hemma

  2. Pernilla says:

    Är de goda att äta kalla eller är varma att föredra? Tror du man kan förbereda dem och sedan ställa dem i kylen en stund för att sedan grädda dem precis innan gästerna kommer? Tänkte testa att göra dessa på lördag = )

    • foodelicious says:

      Jag serverade dessa rumstempererade (alltså lät dem svalna efter gräddning). Kan ätas varma också, fast då är dem lite mjukare. Låter du dem svalna lite så blir dem “lättare” att äta tror jag och lite knaprigare.
      Du kan absolut förbereda dem och förvara i kylen innan gräddning, smidigt ju! ;)
      Lycka till Pernilla!

      • Pernilla says:

        Perfekt, då vet jag! Tack :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>