Smördegshjärtan med rinnig choklad

Söta hjärtformade minibakelser fyllda med mörk choklad. Ett väldigt enkelt recept som går snabbt att göra, chokladen kan förberedas i förväg.

Receptet:

10-12 st hjärtan

2 st smördegsplattor

100 g mörk choklad

1 dl vispgrädde

florsocker

Smält chokladen i grädde över vattenbad. Den ska inte koka, bara sjuda sakta. Låt svalna och ställ i kylen i någon timme eller längre.

Tina upp smördegsplattorna.
Kavla ut dem något och tryck ut hjärtan med en utryckare. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda tills dem lyfter och får lite färg.

Låt dem svalna och dela varje hjärta i två delar. Fyll underdelarna med lite choklad och sätt på locket.
Pudra med lite florsocker över.

This entry was posted in Alla hjärtans dag, Bakelser, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Smördegshjärtan med rinnig choklad

  1. så härligt gott det ser ut, jättefina

  2. Pingback: Alla Hjärtans Dag | Foodelicious.se - delikata recept

  3. Vilken härlig blogg du har! Hjärtana ser fantastiska ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>