Smördegsbakelser med fyllning

Super enkelt recept på bakelser som man lätt kan göra när man får oväntat besök.

Receptet:

6 st bakelser

ugn: 200 grader

2 st smördegsplattor, tinade

100 g jordgubb-lime kesella

50 g cream cheese

1 msk florsocker

hallon


garnering:

riven mjölkchoklad

florsocker


Skär varje smördegsplatta i tre lika delar och lägg på bakplåtspappersklädd ugnsplåt, med mellanrum.
Ställ in i mitten av ugnen i 15 minuter, tills smördegen rest sig och fått färg.
Låt dem sedan svalna.
Vispa ihop kesella, cream cheese och florsocker till en jämn smet.
Bred på smeten på tre av smördegsrutorna och lägg på hallon. Bre ett tunt lager på dem andra tre delarna och sätt på som lock.
Strö över med florsocker och riven choklad och servera.

This entry was posted in Bakelser, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Smördegsbakelser med fyllning

  1. Finns inget godare än hallon i ALLT! vare sig det är kakor, bakelser eller godis. Ska definitivt prova detta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>