Smaksätt med söta kryddor

Våga testa nya sätt att krydda maten på! Använda kryddor med en sötare smak och experimentera i köket.

Kanel

Kanel har används sedan urminnes tider och härstammar från Asien. Används oftast i bullar, tillsammans med äpple i bakverk och andra desserter. Även väldigt gott att ha i müsli, yoghurt och gröt. I Indien smaksätter man ibland riset med kanel, genom att låta den koka tillsammans med en hel kanelstång i kastrullen.
Finns som hel kanelsträng eller mald.

Kardemumma

Vanlig i bakverk i Sverige och i matlagning i Indien. Vissa gillar att krydda kaffet med lite kardemumma.

Vaniljstång

Fruktkapslarna från orkidéväxt, smaken kommer fram under torkningsprocessen. Används oftast i bakverk och desserter, som smaksättning i Latten men även i maten i exotiska länder.

This entry was posted in Matkunskap. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>