Skaldjurspaj med västerbottenost

Denna paj kan man bara inte få nog av! Krämig, otroligt smakrik och dessutom vacker att titta på.

Servera gärna den tillsammans med creme fraiche och röd löjrom!

 

Receptet:

ugn: 220 grader

pajdeg:

150 g smör

3 dl vetemjöl

rivet skal från 1 st citron

2 msk kallt vatten

fyllning:

150 g räkor

100 g crabsticks, hackade

170 g kräftor (1 st burk i lake)

1/2 st rödlök

4 st hårdkokta ägg

2 dl creme fraiche (1 st burk)

1 tsk salt

nymald svartpeppar

2 st ägg

100 g västerbottenost, riven

1 dl grädde

1 msk dill, finhackad

salt och peppar

Blanda vetemjöl och rivet citronskal i en bunke. Skär smöret i kuber och nyp ihop med mjölet. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut det på ett mjölat bord och tryck sedan ner i en smord pajform.
Låt stå i kylskåpet ca 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

Finhacka rödlöken och äggen och rör ihop med resten av ingredienserna till fyllningen. Fyll det förgräddade pajskalet med fyllningen.
Vispa ihop ägg, västerbottenost, grädde, dill, salt och peppar och häll över fyllningen.
Grädda pajen i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

Kökshandduk Fjäril

Vacker kökshandduk i tunt och fint halvlinnetyg med stora gröna fjärilar

Kökshandduk Slinga

Mjuk och skön kökshandduk i bomull med blommig lila slinga i mitten

Panelgardiner Bladslinga

Liva upp rummet och rama i fönstret med färgglada panelgardiner i fint bomull

This entry was posted in Matpajer, Midsommar, Recept and tagged , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Skaldjurspaj med västerbottenost

  1. Stina says:

    Jag testade denna igår men tog bort crabsticks och tog istället kräfstjärtar och blåmusslor tillsammans med räkorna. Pajdegen i övrigt var väldigt god och med västerbottenost så kittlades verkligen smaklökarna. Himmelskt gott :-)

    • foodelicious says:

      Helt rätt! Recept är ju egentligen en guidelinje, man kan använda sin egen fantasi och favoritingredienser och modifiera precis som man vill. Roligt att pajen kittlade dina smaklökar! :)

  2. Jenny says:

    Det står creme fraiche på receptet? 2 dl. Ska den röras ner med äggsmeten eller serveras separat som tillbehör?

    • foodelicious says:

      Den ska röras ner med äggsmeten och vara en del av fyllning i pajen. Smaklig spis! :)

  3. Margareta Strand says:

    Hej

  4. Maude says:

    Hur många personer är det för

    • foodelicious says:

      Ca 6 personer/portioner :-)

  5. Every weekend i used to visit this site, as i wish for
    enjoyment, as this this website conations genuinely
    nice funny stuff too.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>