Skagenröra

En skagenröra på foodelicious eget vis med kräftstjärtar!

Man kan använda frysta eller färska räkor. Använder du frysta räkor är oskalade godast och då skalar du dem innan du blandar ner dem i röran.

Servera på toastbröd, i tunnbrödrulle eller på ciabattan.





Receptet:

1 st burk kräftor i lake

100 g räkor

1 st förpackning crabbstibcks

1 msk röd löjrom

1/2 st lök

1 msk dill

1/2 dl majonnäs

1 msk creme fraiche

salt och nymal peppar


Låt all vatten rinna av från kräftorna och räkorna, annars riskerar du att få en rinnig röra.
Finhacka löken och skär crabbsticksen i mindre bitar. Klipp dillen med en kökssax och blanda i resterande ingredienser.
Smaka av med salt och peppar.

This entry was posted in Buffémat, Midsommar, Recept, Såser & Röror and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>