Sharonsallad

Sharonfrukten har en speciell söt smak och fungerar kanske lite oväntat bra i kombination med lök och kanel. En söt-syrlig sallad som känns väldigt fräsch och stillar dessutom sötsuget.
Passar bra som en sidorätt till både kött och fisk.

Receptet:

2 st Sharonfrukter

2 st sötsura äpplen

1 st gul eller röd lök

saft från 1 st citron

ca 3/4 tsk socker

1/2 tsk kanel, mald

salt

Skär löken i tunna halvcirklar och Sharon och äpple i tunna klyftor, lägg allt i stor salladsskål.
Pressa i citronsaften, strö på socker och kanel. Smaka av med lite salt (smaksak).
Blanda allt försiktigt så du inte mosar frukten och ställ in i kylen. Låt salladen marinera i minst 1 timme före servering.
Rör om försiktigt precis innan serveringen igen så att saften blandas.

This entry was posted in Recept, Sallader and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>