Scones med hallon och vit choklad

Delikata scones fyllda med hallon och bitar av vit choklad. Njut av dem nybakade och rykande färska, då scones alltid är som bäst.

Receptet:

8-10 st scones

ugn: 225 grader

7 dl vetemjöl

1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

2 tsk bakpulver

100 g smör, kallt

2 1/2 dl filmjölk

1 st ägg

50 g vit choklad

100 g hallon, frysta

1 st ägg till pensling

Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, salt och bakpulver i en stor bunke. Tärna smöret och nyp ihop med mjölet.
Rör ihop filmjölk och ägg. Blanda med torra ingredienser och arbeta till en deg.
Grovhacka vit choklad och blanda med de frysta hallonen.
Platta ut degen på bordet och fördela fyllningen och tryck in lätt med handflatorna. Vik sedan in fyllningen i degen.
Forma till en rund ganska platt kaka och skär i tårtbitar.
Flytta över sconesen på bakplåtspappersklädd plåt och pensla med vispat ägg.
Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.

This entry was posted in Recept, Scones and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Scones med hallon och vit choklad

  1. Fia says:

    Ser riktigt gott ut.

  2. Salima says:

    Otroligt läckra och riktigt riktigt goda.

    De ska jag bjuda min familj på ikväll och de som blir över ska jag ha för mig själv :)

    • foodelicious says:

      Visst är dem! Din familj kommer tacka dig ;)
      Vi åt upp de som blev kvar sen på kvällen, kunde inte stå emot :)

  3. Låter helt underbart gott :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>