Scones med choklad och valnötter

Riktigt goda scones till frukost eller brunch fyllda med smält choklad och grovhackade valnötter. Man kan göra som här i detta receptet och skära dem i trianglar eller så kan man forma dem till runda bullar.

Recept på scones:

4 st scones

ugn: 225 grader

4 dl vetemjöl

1 dl rågmjöl

2 msk strösocker

1/4 tsk äkta vanliljpulver

2 tsk bakpulver

en nypa salt

100 g smör, kallt

1 1/2 dl yoghurt, mild

1 st ägg

100 g mörk choklad

1 dl grovhackade valnötter


vatten

socker

Blanda vetemjöl, rågmjöl, strösocker, vaniljpulver, salt och bakpulver i en stor bunke. Tärna smöret och nyp ihop med mjölet.
Rör ihop yoghurt och ägg. Blanda med torra ingredienser och arbeta till en deg.
Grovhacka chokladen och valnötterna, blanda i en skål.
Forma degen till en rund kaka och platta ut på bordet. Häll på hälften av choklad- och nötblandningen och tryck in lätt med handflatorna. Vik sedan in fyllningen i degen.
Tryck ut degen liter och lägg på resten, vik in i degen.
Forma till en rund ganska platt kaka igen och skär i fyra tårtbitar.
Flytta över sconesen på bakplåtspappersklädd plåt och pensla med lite vatten och strö lite socker över.
Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.

This entry was posted in Recept, Scones and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>