Scones med banan och mandel

Mumsiga och lagom söta scones med bananskivor och mandelspån.
Goda till frukost eller som mellanmål till en kopp te.

Recept på scones:

8 scones

ugn: 225 grader

6 dl vetemjöl

1 1/2 dl rågmjöl

1/2 tsk salt

2 tsk bakpulver

1/2 dl strösocker

125 g smör

1 st ägg

2 dl mild yoghurt

1/2 st banan

mandelspån

Blanda vetemjöl, rågmjöl, salt, bakpulver och strösocker i en stor bunke.
Tärna smöret i små tärningar och nyp ihop med de torra ingredienserna. Vispa ihop ägg med yoghurt och rör ner i bunken till en deg. Plocka upp den på bordet och forma till en avlång rulle. Skär i 8 bitar och forma till runda någon platta scones. Lägg i bakformar eller på bakplåtspapper.
Skiva bananen riktigt tunt och lägg ovanpå hälften av sconesen. Strö mandel över resten och en nypa socker.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, tills sconesen är färdiga.

This entry was posted in Recept, Scones and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>